Gender disappointment

Gepubliceerd op 25 juni 2022 om 14:30

Een mama van 2 stoere jongens , dat is wat ik ben maar niet wat ik verwachte . 

Ik vond mezelf altijd een meisjes-mama.
Een mama die volop tutu's shopte , vlechtjes maakte en grote strikken op de kleintjes hun haar toverde. 

Toen ik zwanger was van ons eerste zoontje wist iedereen het zeker , dit wordt een meisje! Zowizo! Ik wilde toen geen test op 13weken en moest dus flink afwachten tot die beentjes opengingen . 

En daar was die dag , duidelijk een jongen proficiat hoorde we van de gynecoloog. Even in schok lag ik daar op die tafel . Tot het doordrong, ik krijg een jongen . Geen meisje maar een jongen. Ik was niet verdrietig , nee het was iets anders . Ik was teleurgesteld maar zeker niet verdrietig .

We hebben het voor andere nog even stilgehouden en bekend gemaakt met een genderparty. Omdat ik het had kunnen laten bezinken was ik dan ook oprecht blij toen ook onze vrienden en familie mee het geslacht mochten weten . 

Op 28/08/2017 was hij daar dan, onze eerste kleine prins genaamd Nolan . Nolan was en is nog steeds een vurig kindje . Ik heb nog vaak gedacht van goh een meisje had toch leuk geweest. 

Enkele jaren later waren we terug in verwachting . Hopelijk nu een meisje hoorde ik heel de tijd . Maar ik wist het al van de moment dat ik die 2 dikke lijnen zag staan . Dit is weer een jongentje, dat moet wel . 

Bij onze 2e zoon hebben we wel de test gedaan op 13 weken en kreeg ik dan ook de mail met : 

proficiat , het is een jongen.

Weer was ik teleurgesteld maar ik had het helemaal niet zo moeilijk , dit omdat ik me niet "een meisje" had ingeprent. Ik wist het eigelijk al , dat ook jij weer een prinsje zou zijn . 

Op 03/05/2021 was jij er dan Mauro, ons laatste puzzelstukje . Ons gezinnetje was compleet . 

vaak krijg ik nog steeds de vraag of we niet nog een keer gaan "proberen". 
Pro-be-ren vind ik altijd zo raar, alsof je probeert tegen de natuur te vechten . 

Maar nee, ik wil niet meer pro-be-ren. Ik wil gewoon van mijn perfecte-inperfecte gezinnetje genieten . 

Denk ik nog vaak aan wat als... Absoluut! 
maar ik ben iemand die in het lot gelooft, en het lot besliste dat ik 2 jongens moest krijgen . Dus het is wat het is, en af en toe zal ik eens een momentje hebben dat ik wenste dat ik een meisje had. 

Dus als je me vraagt of ik gender disappointment heb meegemaakt . Ja! En dit is absoluut geen schande! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.