De waarheid over koolhydraten

Gepubliceerd op 11 augustus 2022 om 19:39

Koolhydraten zijn niet slecht voor je!!!

Koolhydraten geven energie, leveren verschillende vitaminen/mineralen, zijn lekker, voedzaam en maken ons gelukkig! Natuurlijk zal je aankomen als je té veel koolhydraten eet of natuurlijk krijg je meer honger en energie-dips als je snelle koolhydraten consumeert. Daarom raad ik aan om de juiste koolhydraten te eten in een portie die voor jou voldoende is (afhankelijk van je lichaamssamenstelling/activiteitsniveau) en dan zal jij barsten van energie en een perfect gezond gewicht behouden zonder dat je koolhydraten of carbs moet schrappen in je voeding!

Geef nu toe: waarom zou je brood, pasta, aardappelen schrappen??? Dit is zooo heerlijk! Neem uiteraard wel steeds de volkoren variant en vermijd te bewerkte/gefrituurde varianten van aardappelen.

Ik eet om stabiel te blijven qua gewicht 4 sneden brood ’s ochtends, 4 sneden brood ’s middags, tussendoor 2 stukken fruit en in de avond ook een portie van 150 gram gekookte aardappelen. Op sportdagen is deze portie zelfs groter zodat ik voldoende energie heb voor mijn activiteiten.

UITZONDERING: Als jij specifiek een proteïnedieet volgt onder begeleiding met de intentie van zo snel als mogelijk vetmassa kwijt te raken, dan is het verboden om koolhydraten te consumeren. Als je koolhydraten consequent weghaalt uit je voeding, haal je je brandstof weg en MOET je lichaam wel beroep doen op je spier en/of vetmassa om te verbranden. Door dan regelmatig voldoende eiwitten te consumeren, zal je lichaam je spiermassa beschermen en zal je vetmassa als het ware wegsmelten!!!

Meer weten??? Contacteer me gerust of bekijk de website van:

https://dietisteherentals.be/?p=152

http://www.lignavita.be/

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.